Електромобили – новата ера е вече тук

До края на януари 2019 г. броят на електрическите и хибридни автомобили по пътищата в България е 7246 по данни, изнесени от заместник министър Лъчезар Борисов, който е и член на Управителния съвет на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници. Пазарът на електрически автомобили видимо нараства, а интересът към електромобилите осезаемо се засилва и у нас.

Защо да си купя електрическа кола?

Електрическите автомобили (EV) са привлекателни по редица причини: те са по-екологични с нулеви емисии, тиха са, имат по-ниски експлоатационни разходи, осигуряват подобрено шофиране и имат най-новото в автомобилните технологии.

Опазване на околната среда

Ако вашето решение за покупка се основава на опасенията за околната среда, трябва да имате предвид две неща. Първо, помислете дали не ви е удобно с чисто електричество или дали хибридно електрическо устройство с плъгини (или PHEV за кратко) ще работи по-добре за вас. Чистото електрическо шофиране е равно на нулеви емисии на пътя, но PHEV би могъл да ви предложи най-доброто от двата свята, в зависимост от типа пътувания, които правите. Позволява ви да шофирате само в електрически режим за къси разстояния, но с бензинов двигател, когато са необходими по-дълги пътувания.

Също така проучете вашия производител. Много производители на автомобили се стремят към въглеродно неутрално производство с цел намаляване на емисиите на CO2 при производството на автомобили. Други инвестират в програми за компенсиране на въглеродните емисии в подкрепа на това. Ако вашият въглероден отпечатък е движещият фактор, тогава трябва да се вземат предвид и двете.

Разходи за електрически автомобил

Ако цената е основният фактор за превключване към електромобил, тогава се опитайте да вземете предвид разходите за целия живот на притежаването на автомобила. Въпреки че електромобилите в момента струват да се купят повече от техните бензинови или дизелови еквиваленти, разходите намаляват. След като разчитате на значителните гориво и текущите разходи за бензинови и дизелови автомобили, може да откриете, че общите разходи за живот на електрически автомобил са значително по-ниски. Това е особено вярно, ако мислите за електрическа кола за бизнес употреба.Също така се отчитат всички местни стимули като безплатен паркинг или безплатно таксуване, които могат значително да увеличат спестяванията. Не само това, но с нарастващото замърсяване на въздуха и рисковете за здравето, които произтичат от него, правителството на Обединеното кралство подкрепя приемането на електрически автомобили, като предлага безвъзмездна помощ за превозни средства до 3000 лири, за да помогне на гражданите на Обединеното кралство да купят EV.

Технология на електроавтомобилите

Ако просто обичате нова технология и имате желание да се качите зад волана на превозно средство от следващо поколение, добре че сега е моментът. С толкова много различни марки и модели, от които да избирате, гамата от допълнителни технологии, от свързани приложения до автономно паркиране, е достатъчно, за да развълнува всички любители на технологиите.

Източници: https://www.monitor.bg/bg/a/view/7246-sa-registriranite-v-bylgarija-elektromobili-i-hibridi-162175
Източници: https://www.edfenergy.com/electric-cars/buyers-guide

Споделяне чрез

EVCARS BULGARIA

EVCARS BULGARIA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque imperdiet purus quis metus imperdiet fermentum. Suspendisse hendrerit id lacus id I am text block Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.