Цените на електромобилите в България

Цените на електромобилите в България

Цената за закупуване на чисто ново електрическо превозно средство засега отлага много потенциални покупки. Ако цената на нов електромобил ви отблъсне, може ли електрическа кола втора ръка да бъде отговорът?

Ако мислите да купите употребяван електромобил, на пазара се предлагат много електрически превозни средства втора употреба, така че какви фактори трябва да вземете предвид?

Използването на електрически автомобил със сигурност е по-евтино от плащането за бензин или дизел. Наред с по-евтините експлоатационни разходи, електрическите автомобили имат по-малко движещи се части от традиционните им колеги, което означава, че има по-малък шанс нещо да се обърка. Това е друг фактор в полза, ако обмисляте да закупите употребяван електромобил.

Купуване на нов срещу употребяван електромобил

Най-големият проблем за сравнение е цената спрямо технологията. Технологиите за електрически автомобили се ускоряват бързо, така че трябва да сте сигурни, че не купувате електрическо превозно средство, което вече е с остаряла технология.

Цените на електрическите автомобили втора употреба, като всяка покупка на употребявани автомобили, могат да варират значително, но можете да очаквате, но в много случаи са достъпни, тъй като на пазара се появяват все повече електромобили.

Електромобили втора употреба – с какво да внимавате

Ако основно шофирате на къси разстояния и имате лесен достъп до зареждане, обхватът на употребяван електромобил може да не е проблем за вас. Времето, необходимо за зареждане на електрически автомобил, също е фактор. С напредването на технологията на батериите и времето за зареждане продължава да намалява. Ако мислите да купувате употребяван електромобил, опитайте се да се уверите, че купеното от вас превозно средство ще издържи теста на времето.

Повечето нови електрически автомобили имат гаранции за батерията за около седем или осем години, така че, ако купувате електромобил втора употреба, проверете каква част от гаранцията все още е в сила. Въпреки че със сигурност всички батерии ще загубят част от обхвата си, това няма да окаже голямо влияние върху дву-или тригодишната използвана електрическа кола.

Renault Zoe например избягва проблемите със стареенето на батерията, като позволява на клиентите да наемат акумулатора отделно от останалата част от автомобила.

Колко струват употребявани електрически коли?

Както при всеки тип автомобили, има огромни разлики в цените на употребяваните електрически автомобили според марката, модела и възрастта на автомобила.

Подготвили сме списък с най-важните точки, които трябва да имате предвид, ако сте решили да закупите употребяван електроавтомобил:

  • Определете бюджета си.
  • Помислете за пробега – пробегът изглежда ли реален за възрастта на автомобила?
  • Разберете колкото можете повече за историята на превозното средство.
  • Не забравяйте да проверите колко гаранция е останала на батерията.
  • Дръжте очите си отворени – както при покупката на класически автомобил, проверете екстрериора и салона на колата за видими повреди или износване.

Разгледайте предложенията за електромобили втора употреба, предлагани от EV CARS BULGARIA или се свържете с нас за консултация.

Източник: https://www.edfenergy.com/electric-cars/used

Споделяне чрез

EVCARS BULGARIA

EVCARS BULGARIA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque imperdiet purus quis metus imperdiet fermentum. Suspendisse hendrerit id lacus id I am text block Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.